dimecres, 3 de febrer de 2016

Participació Alumnat de Batxillerat en la II Olimpiada de Filosofia de CatalunyaPer segona vegada l'alumnat de Batxillerat participa en la Segona Olimpíada de Catalunya que el dissabte dia 27 es fa realitzarà al Centre de Cultura Contemporània. 

Enguany després d'una gran selecció prèvia representaran a l'Institut davant més de 46 centres públics, privats i concertats de tot Catalunya : 

Pablo Clavero de 1 Batxillerat A 

Claudia Arrufat  de 1 Batxillerat B 

dins la final  del nostre país per poder sortir com a representants davant la final espanyola que es realitzarà a Oviedo els dies 15 i 16 d'Abril. La competició d'aquesta 2 mostra planteja que utilitzant la dissertació o l'argumentació filosòfica es doni resposta a la pregunta : 


 • Què  és  la bellesa ?
 • La bellesa, està en la mirada o en l’objecte observat?
 • Hi ha criteris universals per a determinar què és bell?
 • El que és útil, pot ser bell?
 • La captació de la bellesa, és immediata?
 • Hi ha relació entre veritat i bellesa?
 • La bellesa és bona?
 • L’experiència de la bellesa passa necessàriament per l’obra d’art?
 • La bellesa, és natural o artificial?
 • Pot l’art escapar al criteri de la bellesa i la lletjor?
 • Es pot educar el gust per la bellesa?


D'altra banda també el mateix dia  es presenten els tres vídeos guanyadors per la mostra de Videes entre els centres participants. 
També els nois i noies del centre han elaborat els seus vídeos utilitzant les diverses tècniques com 

 +Cut Out (Stop Motion): consisteix en fer un vídeo d’objectes en moviment a partir de la realització de múltiples fotografies. Pot ser un collage, un grup de ninots o de figures de plastilina, o de qualsevol tipus d’objecte. D’una imatge a altre s’aconsegueix crear il·lusió de moviment. Existeixen apps per mòbils i tablets que fan tota la feina: amb el mateix programa es fan totes les fotos i es crea el vídeo. La més coneguda és l’app “Stop Motion”, que es troba a la xarxa i és gratuïta.

+ Pixilació (Stop Motion): aplica el mateix principi que l’anterior, però les fotografies es fan a persones o coses que s’han de moure molt lentament foto a foto. Els efectes poden ser molt curiosos.

 *Found footage: mitjançant aquesta tècnica es recliquen imatges de gravacions diverses, fent un collage amb fragments. Un exemple conegut és el que fan al programa APM de TV3. Permet superposar escenes, alentir, accelerar vídeos i fragments per aconseguir nous efectes i nous significats. Cal disposar d’un programa d’edició de vídeos i de fragments d’enregistraments. A la web https://archive.org/details/movies hi ha un banc de vídeos lliures de drets que es poden baixar.


Les tres persones seleccionades  de 35" videes" -presentades en forma de grup o bé individualment- han estat per avaluació col·lectiva del propi alumnat i per la participació en l'avaluació del Departament de Visual i Plàstica :
                 Clara Muñoz i Carme Colomer . 
 

Helena Balsach de 1r B 
Mireia Sapena i Maria Kalil de 1r A 
Luisina Alzalone i Carlota Sopeña de 1r B 


amb els vídeos següents : 


 http://blocs.xtec.cat/filolimp/mostra-de-videes-2016/

 


Tots els vídeos es presentaran en el Hall del C.C.B el mateix dia 27  i els millors es projectaran dins l'exposició +HUMANS fins l'Abril. 

Es convida a tota la comunitat educativa el dissabte 27 a participar per animar i presenciar aquesta segona Olimpíada .El programa serà : 

 

La III Olimpíada de Filosofia de Catalunya es celebrarà el  27 de febrer de 2016 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (http://www.cccb.org/ca/) de 

9 a 14:30 h.
 1ª part:  9 – 11 h, Mirador
*Només per a estudiants participants en l’Olimpíada


9:00 h: Acreditacions d’alumnes participants. Lliurament d’etiquetes.
9: 15 h: Benvinguda i explicació de l’organització de la Jornada de l’OFC.
9: 30 -11 h: Tria dels sobres i determinació de la pregunta. Realització de les dissertacions.


 2a part: 11: 45 – 14:30 h, Hall
*Oberta al públic en general
11: 45 -12:15 h: breu dissertació dels ponents sobre la qüestió plantejada als estudiants participants.
12:15 – 13: 00 h: sessió de diàlegs en grup dels estudiants / famílies i professorat: visita guiada a l’exposició del CCCB prèvia inscripció.
13: 00 – 14: 00 h: debat amb els ponents.
14:00 –  14:30 h: lliurament de diplomes als participants i de premis als guanyadors. Cloenda.
Ara també ens podeu trobar a facebook i twitter!!!

 

Cap comentari:

Publica un comentari

Entrada destacada

Participació Alumnat de Batxillerat en la II Olimpiada de Filosofia de Catalunya

Per segona vegada l'alumnat de Batxillerat participa en la Segona Olimpíada de Catalunya que el dissabte dia 27 es fa realitzarà...