dijous, 12 de novembre de 2020

DEFENSANT LES FOTOGRAFIES FILOSÒFIQUES EL DIMECRES 18 A LES 16 HORES

 LA PERCEPCIÓ DEFORMA LA REALITAT ?  


                                             CARLA  BORRÀS PIERA   1 BATXILLERAT 


Darrere d'aquesta pregunta es desplega un gran ventall d'incògnites respecte a la nostra relació amb el món (realitat): Hi ha una realitat darrera l'aparença?; El coneixement és un producte de la raó o de l'experiència?; Fins a quin punt correspon la realitat amb la representació mental de la persona?; És fiable i vàlida la informació que els òrgans sensorials capten? O és un producte de la nostra imaginació? La ment, entesa com a sistema que possibilita el coneixement de la realitat, tracta d'aconseguir el seu objectiu a través del processament d'informació. De manera que cada ésser humà té una experiència subjectiva (personal) amb el món físic, que el condueix a desenvolupar una concepció del món pròpia. Consegüentment, podem preguntar-nos: Què és la realitat? És cognoscible? He volgut iŀlustrar la reflexió anterior amb aquesta imatge que constitueix una metàfora de la percepció humana de la realitat natural (interna i externa), amb el propòsit de qüestionar-se l'objectivitat dels nostres òrgans sensorials.
FINS A QUIN PUNT PODEM CONFIAR EN LA NOSTRA MEMÒRIA ? 


                                       IRENE  BORREGO     1 BATXILLERAT 


A tots ens ha passat de recordar vívidament un aspecte que ha demostrat ser totalment inventat. Llavors, on està la línia entre la realitat i la ficció? Tota la nostra existència podria ser una mentida. Aquesta fotografia és una metàfora de com actua la ment humana, a més d'esborrar, modificant la nostra percepció sobre el passat.
Aquestes dues alumnas finalment demà en un primer assaig i dimecres dia 18 de novembre coincidint amb el dia internacional de la filosofia per la UNESCO , a les 16 hores participen conjuntament amb la resta de fotografies en la defensa de les seves fotografies filosòfiques en un acte telemàtic obert a professorat , families i alumnat . 
L'acte en directe es podrà seguir en l'enllaç que la setmana vinent donarem . Podeu animar a amics i amigues, a familiars , a professorat a seguir la defensa de les dues alumnas que defensaran i ens explicaran perquè van triar la fotografia i quina és la pregunta que han pensat i relacionat amb la fotografia ... 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

Participació Alumnat de Batxillerat en la II Olimpiada de Filosofia de Catalunya

Per segona vegada l'alumnat de Batxillerat participa en la Segona Olimpíada de Catalunya que el dissabte dia 27 es fa realitzarà...